Omdat we actief zijn in de bruidsbranche en nu wilden we eens wilde weten wat er zoal te koop is in deze wondere wereld van de taartdozen. Maar ook om te kijken hoe je zelf creatief aan huwelijksdecoratie kunt komen.

De wondere wereld van taartdozen in alle soorten en maten

Onnodig nog om te zeggen dat er taarten in taartdozen worden gedaan, doch creatieve toepassingen met dit soort dozen behoort zeker ook tot de mogelijkheden. Het is niet aan ons om hier verder op in te gaan, maar het is denkbaar. Een veelvuldige toepassing bij taartdozen is de de bruidstaart doos in Nederland. We zijn nu eenmaal een trouwlustig volkje. Onderstaand zie je wat mogelijkheden tegenkomen in het bruidstaarten segment.

taartdozen

Eenvoudige taartdozen

Taartdozen komen in alle soorten en maten. De standaard taartdoos is van karton en is blank. Toch is het ook mogelijk een taartdoos te laten bedrukken. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is mogelijk qua druktechniek. Binnen de begrenzingen van een taartdoos natuurlijk. Wil je een chique taartdoos, dan kan je ook een logo laten drukken of jullie initialen en trouwdatum.

Liever zelf creatief met verpakkingsmaterialen?

Wat dacht je van zelf teksten tamponneren met lettersjablonen? Als je de dozen versiert met een leuke tekst dan bespaar je kosten en het is origineel. Denk bijvoorbeeld aan jullie trouwdatum en jullie namen, of een leuke tekst. De sjablonen kun je op maat laten maken bij De WonderWerkplaats. Daar kun je overigens ook andere hele leuke bruidsdecoratie sjablonen vinden zoals vlaggetjes tekensjablonen. lettersjablonen

Met lettersjablonen kun je alle kanten op, maar met een op maat gemaakt sjabloon als deze ben je snel klaar:

Just married sjabloon

Stel je voor dat je dit sjabloon gebruikt op taartdoosjes en die uitdeelt als bedankje. Iedereen krijgt dan een stukje bruidstaart mee naar huis. Lief toch?

Een aantal veel voorkomende dozen zijn

 • Hoge Witte Taartdozen
  Deze taartdoos is met losse deksel. Worden doorgaans plat geleverd en zijn makkelijk in elkaar te vouwen.
 • Extra hoge/Stapeltaart dozen
  Er bestaan ook extra hoge taartdozen voor stapeltaarten, bruidstaarten of 3D taarten. Deze taartdoos is met losse deksel. Worden doorgaans plat geleverd en zijn makkelijk in elkaar te vouwen.
 • Budget Taartdozen karton
  Voordelige dozen in handiger formaten en makkelijker in gebruik.
 • Cupcake dozen
  Erg populair is de cupcake. Overgewaaid uit Amerika kan een cupcake voor allerlei festiviteiten worden gebruikt. Cupcakes zijn erg populair op bruiloften omdat ze er feestelijk uitzien en het makkelijk uitdeelt. Je mist dan wel het taart-snij moment. Kan een dingetje zijn.

Met de bovenstaande taart dozen heb je een scala aan mogelijkheden gevonden om taarten, cupcakes, gebakjes en bruidstaarten goed te verpakken. Voor ons is het goed om te weten dat al deze dozen ook bedrukt kunnen worden en dat ze in verschillende maten leverbaar zijn. Zoek je een adres om online taartdozen te bestellen? Kijk dan eens bij Cocon Verpakkingen en Verpakkingsmaterialen. Zij leveren als taartdoezen groothandel van alles wat je ook als decoratiemateriaal kunt gebruiken en het is goed en goedkoop! De taartdozen worden plat geleverd, maar kunnen eenvoudig worden uitgenomen en gevormd in de taartdoos die je wil hebben.

Tags: ,