Met deze budget bruiloft tips voor goedkoop trouwen kun je een prachtige dag beleven en geld besparen.

Budget trouwen

Ook de datum is bepalend voor goedkoop trouwen

De vuistregel is gemakkelijk te onthouden: hoe later in de week je trouwt, hoe duurder het wordt. Vrijdag is goedkoper dan zaterdag, zaterdag is goedkoper dan zondag. De meeste onderdelen van je bruiloft worden duurder: gemeente, kerk, locatie, personeel. Je kunt echter ook gratis trouwen. Elke gemeente biedt één tot twee keer per week (meestal op maandag- en woensdagochtend) de mogelijkheid om gratis te trouwen. Houd bij het kiezen van een datum ook in je achterhoofd dat het van mei tot oktober hoogseizoen is in trouwland. Vermijd de drukte en plan je budget bruiloft in een van de wintermaanden. Je kunt dan veel betere deals sluiten met de leveranciers. Zet je schaamte opzij en ding af op de kosten van de locatie, catering, vervoer en muziek. Wees niet bang om te zeggen dat je verder zoekt als ze niet direct toehappen. Ze krabbelen in de meeste gevallen wel terug. En anders heb je het in ieder geval geprobeerd!

Goedkope Trouwlocaties

Heb je altijd al gedroomd van een romantische bruiloft in een pittoresk kasteel, maar staan er geen duizenden euro’s op je rekening? Kijk dan eens naar kastelen in particulier bezit, want die zijn vaak stukken goedkoper. Denk vooral niet dat je goedkoper uit bent door een tent te huren in plaats van een locatie te reserveren. Je moet dan namelijk alles huren: van tent, vloer en podium tot tafels, linnengoed, personeel en catering. Bij het huren van de locatie zijn de meeste onderdelen al inbegrepen en worden alleen de kosten voor het personeel apart berekend. Een Low Budget Trouwlocatie vind je op Trouwtarieven.nl. Ook een idee: geef je receptie in het park, dan hoef je geen locatie te huren. Om personeelskosten te besparen, laat je vrienden op het feest achter de bar staan. Vooral mannen vinden dat leuk om te doen en het is tevens een handige oplossing om familieleden die niet van small talk houden toch een leuke avond te bezorgen.

Deals sluiten

Shop flink rond voor de gemiddelde prijzen voordat je je trouwbudget vastlegt. Zo voorkom je rare verrassingen. Laat je door bedrijven niet onder druk zetten om zo snel mogelijk te boeken, maar neem rustig de tijd om te kiezen. Vergeet niet om altijd een optie te plaatsen en de mondelinge afspraak te maken dat het bedrijf contact met je opneemt zodra er een andere geïnteresseerde komt opdagen. Anders loop je de deal misschien mis.

Een Weddingplanner kan voor jou een goedkope bruiloft organiseren

Ben je niet zo goed in dealtjes sluiten? Een wedding planner kent de beste en goedkoopste leveranciers. Door de goede contacten met leveranciers en de gemaakte prijsafspraken verdienen ze zichzelf voor een groot deel terug. Op die manier bespaar je niet alleen veel tijd en stress, maar ook geld.

Uitnodigingen

Voeg aan je uitnodigingen een gefrankeerde en met retour adres voorziene R.S.V.P.-kaart toe. Het enige wat je gasten nu nog moeten doen is op het kaartje vermelden of ze wel of niet komen en met hoeveel personen. Dit kost je iets meer voor de kaarten, maar het scheelt je uiteindelijk een enorm bedrag. Want vergeet niet, je betaalt per persoon. Aanwezig of niet!

Goedkope trouwjurk

Een trouwjurk kun je zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wil. Je wil er natuurlijk op je best uitzien op jouw trouwdag maar de mooiste bruid is de bruid zonder zorgen. Zo heeft bijvoorbeeld de Zeeman een heel goedkope trouwjurk.

Muziek

Niks geen dure dj of band inhuren. Digitale muziek maakt het veel gemakkelijker om al je favoriete liedjes te draaien én bespaart je een hoop geld. Programmeer alle muziek die je wilt horen op je iPod of MP3-speler, huur een geluidssysteem en vraag een handige vriend of beginnende dj om toezicht te houden op de muziek. Voor een extra swingend effect: huur een percussionist, die met de muziek meeroffelt. Of huur een straatartiest in; die vraagt veel minder dan een professionele artiest.

Bloemen

Kies altijd voor bloemen van het seizoen, want dat scheelt je enorm in de prijs. Je kunt zelfs een boeket maken van wilde bloemen of papieren bloemen.

Goedkoop Trouwen

Ballonnen

Het uit laten vliegen van twee witte bruidsdruiven is een prijzig grapje. Net zo leuk en romantisch is het om twee witte hartjesballonnen gevuld met helium los te laten. Iets duurder: laat alle gasten een heliumballon loslaten als jullie naar buiten komen lopen.

Vervoer

Is het gemeentehuis vlak bij de locatie van de receptie of het feest? Organiseer een gezellige wandelende processie, geleid door jou en je nieuwbakken man – dit zorgt ervoor dat je flink wat geld bespaart op gehuurd vervoer. Wil je liever in een klassieker vervoerd worden? Huur je trouwauto niet via een duur bedrijf, maar speur advertenties af op particulieren die auto’s verhuren.

Lingerie

Koop je trouwlingerie online bij Victoria’s Secret. Hier vind je onbedaarlijk sexy ondergoed. Tijdens hun speciale uitverkoop krijg je bovendien twee sets voor de prijs van één. Andere bespaartips bij het kopen van je droomjurk: koop een voorbeeldjurk van een designer of een bruidsboetiek, verkoop je jurk na de bruiloft, huur een jurk met accessoires, koop zelf een tweedehands bruidsjurk of ga langs bij een winkel voor avondkleding en kijk eens naar de japonnen.

Klein Trouwen hoeft echt niet met deze tips voor goedkoop trouwen

Je kunt eindeloos doorborduren op deze tips. Door gasten een actieve rol te laten spelen kun je enorm besparen. Als je iedereen foto’s laat maken bespaar je op een fotograaf. Je kunt een auto lenen, uitnodigingen via WhatsApp versturen en ga zo maar door. Met een creatieve geest kun je goedkoop trouwen en een geweldige trouwdag en een budget bruiloft genieten.