Een van de meest populaire trends in bruidskapsels is het half opgestoken bruidskapsel, ook wel de half-up genoemd. Waarschijnlijk is dit te danken aan het feit dat het twee stijlen perfect samenbrengt. De klassieke jaren 1940 stijl en de romantische golvende stijl van losse lokken. 

Bruidskapsel

Een waterval van gelaagde krullen voegt een extra “wow” factor toe aan deze half opgestoken haarstijl. Een half-up kapsel maakt gebruik van de boven-en zijkanten van het haar, terwijl extra volume aan de kruin voorkomt dat het kapsel plat lijkt van voren.

Mogelijkheden voor halflang haar

Het leuke van het half opgestoken bruidskapsel is dat het met verschillende lengtes lokken gemaakt kan worden. Van net boven de schouder tot middellang haar tot het langste haar. Het half opgestoken bruidskapsel kan ook met een pony gecombineerd worden. Zowel kort als opzij geschoven of helemaal naar de kruin gekamd voor het sisi-effect. Heb je niet zulk lang haar? Maak dan gebruik van extensions als je toch die lange sisi lokken wil.

Accessoires voor het half opgestoken bruidskapsel

Hoewel het beter is om niet teveel accessoires teveel te gebruiken, is er en enorme verscheidenheid aan pinnen, knipjes en clips. Genoeg accessoires om uit te kiezen die het half opgestoken bruidskapsel helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan een grote bloem net achter het oor of kleine bloemblaadjes over de lokken of zelfs een tiara. Iets dat terugkomt in de japon maakt het kapsel helemaal compleet. De volgende foto’s laten een serie van creatieve haarstijlen zien van de half-opgestoken bruidskapsel. Sommige zijn stijlvol terwijl andere juist weer krullerig en romantisch zijn of zelfs kort en stoer.

Half opgestoken haar

Zoals je kunt zien op deze foto, het half opgestoken bruidskapsel is perfect voor een bruiloft in de buitenlucht waar de krullen los en natuurlijk hangen. Bijvoorbeeld op een strandhuwelijk waar de wind vrij spel heeft en je haar lekker in de war gooit! Voor dit bruidskapsel is het haar aan de voorkant zachtjes tot de kruin gekamd, waar het wordt vastgezet met haarspelden. De rest valt op natuurlijke wijze naar beneden  en is licht gekruld aan de uiteinden.

Bruidskapsel met bloemen

Half opgestoken haar met krullen en bloemen

Bloemen verspreid aangebracht in het bruidskapsel achter in het half opgestoken haar voegen een exotisch element toe. Speciaal voor een bruid die graag ‘oohs en ahhs’ wil horen tijdens haar wandeling door het gangpad op weg naar haar bruidegom.

Bruidskapsel Bouffant

Bruidskapsels met sluier

Het half opgestoken bruidskapsel met schouderlang haar zorgt voor een lieve, maar toch ‘sassy look’. Als de pony naar de de zijkant geschoven wordt komen de ogen van de bruit mooi uit. Op deze foto zorgt de bouffant voor een perfecte bekroning voor de sluier. De bouffant is een soort kapsel dat gekenmerkt wordt door hoog op het hoofd opgestoken of zelfs getoupeerd haar. Een kapsel dus waarbij de illusie van vol haar wordt gecreëerd door bovenop flink te touperen. Als dan de zijkanten van het haar worden opgestoken geeft dat een perfect aansluiting voor de sluier en maakt het bruidskapsel af.

Bouffante

Op bovenstaande foto is de pony extreem naar één zijde gekamd en voegt een elegante touch toe aan dit half opgestoken bruidskapsel. De losse krullen aan de zijkanten maken dit een bijzonder romantische bruidskapsel als dit wordt gecombineerd met een sluier.

meh hair

Het ‘half up half down’ opgestoken haar ziet er ultra-modern uit wanneer het semi-rommelig en warrig wordt uitgevoerd. De term hiervoor is meh hair. Met het toegevoegde volume op de kruin ontstaat een complementaire retro bouffant twist. Een baby pony opzij gekamd laat het gezicht sterk naar voren komen.

Tiara

Een tiara kan dit half opgestoken bruidskapsel omzetten naar een hele statige look, geschikt voor een prinses! Je hebt veel krullen nodig voor deze stijl. De kleine rozenknopjes achterop het bruidskapsel zorgen voor de finishing touch.

half up half down

Een extra lange, opzij vallende pony voegt een zacht accent toe aan dit half opgestoken bruidskapsel. Het haar is bevestigd op de top van de kruin en valt dan los in een speelse, krullende paardenstaart.

Accessoires bloemen

Zoals je kunt zien op deze foto is het half opgestoken bruidskapsel niet alleen geschikt voor super-lange lokken. Het half lange haar van de bruid is bevestigd aan de zijkanten met een  mooie bloem pin. Een opzij vallende pony geeft een meisjesachtige uitstraling aan dit half opgestoken kapsel.

Opgestoken haar

Dit bruidskapsel heeft natuurlijke, losse golven en los vallend haar. Door het op te steken blijft het gezicht van de bruid open. De haren van de voorkant worden verzameld op de kruin, waar het wordt bevestigd met haarspelden. Zo hoeft de bruid niet de hele tijd losse haren uit haar gezicht te vegen.

Zelf een Bouffant Bruidskapsel creëren

Kerastase Mousse BouffanteZoals hierboven al genoemd werd, is een bouffant een typische soort opgestoken haar. Met hulpmiddelen als touperen, haarlak of mousse wordt er de illusie gewekt van een volle bos haar. De extra bolling op het hoofd, in combinatie met achter de oren opgestoken haar geeft een hele romantische look. Tegelijkertijd is het een beetje quasi nonchalant opgestoken. Deze look wordt ook wel de Brigitte Bardot bouffant, ‘meh hair’ of ‘lazy coupe’ genoemd.

Om zelf een bouffant te creëren kun je Kerastase Mousse Bouffante gebruiken. Deze mousse maakt het haar vol maar luchtig. Perfect voor de bouffant hairstyle. Geeft onmiddellijk volume terwijl je gewoon kunt blijven bewegen zonder dat het haar omvalt. Goed schudden voor gebruik. Verdeel de mousse over de lengtes alvorens het haar te föhnen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,