Vanaf zaterdag 1 oktober 2016 is Molen de Hoop in Oldebroek een officiële trouwlocatie van de gemeente Oldebroek gld. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en Fenneken Anneveld-van Wesel, voorzitter van Stichting Molen de Hoop 1853 in Oldebroek, zetten op maandag 12 september hun handtekening onder de overeenkomst. Hierin is vastgelegd dat Molen de Hoop tot één van de vaste trouwlocaties in de gemeente Oldebroek behoort. De locatie voldoet aan de gestelde eisen zoals toegankelijkheid voor minder validen en voldoende parkeergelegenheid.

Molen de Hoop, Oldebroek

Molen de Hoop

Al sinds 1853 staat Molen de Hoop aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. De molen heeft vele jaren dienst gedaan als korenmolen, veevoederbedrijf en een maal- en mengbedrijf maar is op een gegeven moment in de verdrukking geraakt toen het maal- en mengbedrijf groeide. Onlangs is de molen helemaal aangepakt met als doel het maal-en pelvaardig maken van de molen. Na een restauratieperiode van vijf jaar opent Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix op woensdag 21 september de gerestaureerde Molen De Hoop in Oldebroek.

Fenneken Anneveld-van Wesel: “Na de grote verbouwing zijn we op zoek gegaan naar nieuwe exploitatiemogelijkheden en al snel kwamen we op het idee de molen in te zetten als trouwlocatie. Als je op de entresol staat, een soort balkon met glazen dak, dan zie je de wieken boven je hoofd. Dit is een unieke locatie voor een bruiloft. Ook hebben we een mooie ruimte die groot genoeg is voor een receptie. Er is inmiddels één stel dat interesse heeft in trouwen in onze molen. De verdiensten die de exploitatie zoals een bruiloft oplevert, gebruikt stichting Molen de Hoop 1853 om de molen in stand te houden.”

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Molen de Hoop is in de afgelopen jaren grondig gerestaureerd. Het resultaat mag er wezen! Ik hoop op veel bedrijvigheid in de molen; niet alleen op molenaarsvlak, maar veel breder. Door de molen ook als trouwlocatie te bestemmen krijgt de gemeente Oldebroek er een mooie authentieke trouwlocatie bij. Trouwen in de molen spreekt vast en zeker veel bruidsparen aan.”

Vaste trouwlocaties

Molen de Hoop mag zich dus binnenkort bij het rijtje van vaste trouwlocaties voegen. Andere vaste trouwlocaties in de gemeente Oldebroek zijn: de trouwzaal van het gemeentehuis, boerderijmuseum De Bovenstreek, Café Restaurant en Partycentrum Coelenhage, Fruittuin Verbeek, IJsselvliedt en Gasterij de 7 heuvels. Het is ook mogelijk om op een éénmalig zelfgekozen trouwlocatie te trouwen. Kijk voor meer informatie over trouwen in de gemeente Oldebroek op: www.oldebroek.nl/trouwen.