Een kookcursus als vrijgezellenfeest! Wat dacht je van Spaanse paella maken in Amsterdam? 

Kookles Amsterdam

Eén van de belangrijkste grondleggers van de mediterrane keuken is de Spaanse. Eigenlijk bestaat de Spaanse keuken namelijk uit veel verschillende regionale keukens, zoals de Catalaanse, Galicische en de Baskische. Deze keukens verschillen onderling sterk, maar komen allemaal samen in de Spaanse keuken. Wat ook een belangrijke invloed heeft op de Spaanse keuken, is het feit dat Spanje bijna helemaal omringd is door water. In veel gerechten worden dan ook vis en zeedieren verwerkt. Leer al deze lekkere gerechten te maken op een kookschool Amsterdam.

Leer hoe je thuis echte Spaanse paella maakt

De Spaanse keuken is een culinair genot met veel verse en gezonde ingrediënten. Eenmaal terug van je vakantie in Spanje, maak je natuurlijk meteen die lekkere paella die je vaak op je vakantiebestemming hebt gegeten. Maar tot je grote teleurstelling komt de smaak zelfs niet een beetje in de buurt van die Spaanse. Natuurlijk mis je thuis de Spaanse sfeer, de muziek, de locatie en de warmte. Toch zal het gebrek aan kennis en vaardigheden van de Spaanse keuken de reden zijn van deze minder goed geslaagde paella. Een goed idee is om naar een kookles Amsterdam te gaan van Happy Paella.

Kookworkshop Amsterdam

Deze Spaanse gerechten maak je tijdens een kookworkshop Amsterdam

Op een kookschool Amsterdam, leer je tijdens een kookworkshop Amsterdam de fijne kneepjes van de Spaanse keuken. Er worden verschillende traditionele gerechten gemaakt, zoals de beroemde kleine, hartige gerechtjes: tapas. In Spanje worden deze typerende hapjes gegeten bij een drankje, of als tussendoortje om de tijd te overbruggen tot een laat diner. Ook leer je op een kookschool Amsterdam tijdens een kookworkshop Amsterdam hoe je goede paella maakt, of pincho’s, tortilla, gazpacho of Albondiga’s: die lekkere gehaktballetjes in een pittige saus. Omdat Spanje een grote wijnproducent is, is er ook de mogelijkheid om tijdens een kookles Amsterdam in te gaan op wijn. Je leert dan over de verschillende druiven, en doet kennis op over welke wijn het beste past bij specifieke Spaanse gerechten.

Paella

Dat ziet er smakelijk uit toch? Zien we je met je hen- of stag party op de Spaanse kookcursus in Amsterdam? Lees meer

Tags: , ,