Op zondag 30 september 2018 organiseren Brenda en Diederik uit Ollolai het foodtruckfestival ‘Barbagia in Piazza’. De deelnemers van de populaire TV reality serie ‘Het Italiaanse dorp Ollolai’ hebben hier maanden naartoe gewerkt. We waren benieuwd hoe het organiseren van het festival verloopt en belden met Brenda.

Kenden jullie Italië al?

“Ja we zijn 3 jaar geleden in Italië getrouwd aan het Comomeer. Zelf kom ik uit Nederland en Diederik uit België. We wilden geen van onze beide families teleurstellen door in Nederland of in België te trouwen. We hebben toen gezocht naar een land waar we allebei van houden. We kwamen uit op Italië omdat het een mooi land is, het leuke mensen zijn die net als wij van (Bourgondisch) eten houden. We hebben toen een camper van een vriend gehuurd en zijn gaan rijden richting de meren. We zijn geëindigd in Tremezzo aan het Comomeer waar we getrouwd zijn.”

Brenda en Diederik aan het Comomeer

“We hebben alles zelf georganiseerd, zelf ons huwelijk samengesteld. We waren dus onze eigen weddingplanner! We huurden Villa Carlotta als trouwlocatie. Een 18e eeuwse villa aan het Comomeer met een botanische tuin. Daarna gingen we met bootjes naar de feestlocatie aan de overkant, een tent aan het water, in Lenno.”

“Wonen in Italië is altijd onze droom geweest. Het liefst hadden we een huisje aan het Comomeer. We maken zelf altijd de grap dat we op een gegeven moment tegen George Cloony kunnen zeggen, die aan het Comomeer woont; “hey Sjors, moven!”. Maar de huizen daar zijn niet te betalen. We zijn ook in andere gebieden zoals Toscane gaan kijken naar huizen. Toen we weer in Nederland waren, zijn we gaan uitzoeken hoe het werkt met de hypotheek en of we eventueel de overwaarde van ons huis konden gebruiken. Maar dat werd al snel een hoofdpijnverhaal. Banken in Nederland willen niet meer huizen in het buitenland meefinanciëren. Ze zeiden bijna letterlijk dat je moet zorgen dat je het geld hebt zodat je het contant kunt aftikken.

Toen kwam RTL met het programma Ollolai voorbij met een huis voor 1 euro in Sardinië… Tja… de rest is history, hahaha!”

Lees meer op Italie.nl