Trouwlocatie Molen de Korenaar

Een echte Hollandse Molen

Sinds de 15e eeuw bezit Sexbierum een korenmolen. De Nederlandse Hervormde kerk heeft in 1868 de huidige molen laten bouwen. Van de opbrengst van het meel werden kaarsen gemaakt. In de 2e wereldoorlog heeft de molen een belangrijke rol gespeeld in de voedselvoorziening met meel en olie. De molen is na de oorlog nooit meer gebruikt. In 1985 is de molen overgenomen door de heer Palma en is de restauratie gestart volgens de huidige normen. Sinds maart 2005 is de molen een officiële trouwlocatie.

Trouwen in de korenmolen

In de molenDe ruimte onder de molen biedt plaats aan 10 tot 300-350 gasten. De molen heeft een bijzondere sfeer omdat veel kunstenaars de ruimte met artistieke elementen uit de omgeving ingericht hebben. We hebben 2 grote ruimtes die samen of apart gebruikt kunnen worden. En dan is er nog een authentiek ingericht molencafé met een oude schouw met witjes (tegels) van Harlinger aardewerk. Normaal is een molen dicht gebouwd maar nu sta je onder de molen zelf. Er staan 8 gebinten, dat maakt het heel knus. In het centrum kan gedanst worden.

Tuin

Molen de KorenaarDe tuin is heel bijzonder. Beplant met stinzenplanten die heel lang geleden door de kruisvaarders zijn meegenomen en bij herenhuizen, staten of stinzen zijn geplant. De tuin is ruim een hectare groot, en biedt veel rust en privacy en wordt daardoor regelmatig gebruikt voor foto’s. De tuin omringd  de hele molen en er kan te allen tijde gebruik van gemaakt worden. Ook in de molen is heel veel privacy. De trouwlocatie is op de feestdag alleen voor het bruidspaar en haar gasten.

Wat kan het bruidspaar nog meer doen in de molen

bij avondDe wieken van de korenmolen draaien altijd. Als het paar het wil kan er meel gemalen worden voor de wittebroodsweek. Het bruidspaar kan actief deelnemen aan het maalproces. Het meel wordt in mooie zakjes gedaan en aan het einde van het feest als bedankje aan de gasten cadeau gegeven. De meeste gasten vinden het heel erg leuk als ritueel gebaar. Het verassingelement is dat, als je onder de molen komt, je niet verwacht dat het zo groot en romantisch is. Vanuit de molen zijn er mooie vergezichten. Er kan ook een rondleiding gegeven worden.

Bezoek ook eens de website van Molen De Korenaar.

Tags: , , ,