Drenkelingenhuisje VlielandGeef elkaar het jawoord op Vlieland, de meest afgelegen locatie in Nederland waar men officiëel in het huwelijk kan treden is ongetwijfeld het drenkelingenhuisje op de Vliehors. Trouwen op Vlieland in een prachtige idyllische omgeving. Midden op die uitgestrekte zandvlakte, omgeven door Noordzee en Waddenzee, staat het drenkelingenhuisje.

Een klein wit houten huisje waar vroeger bemanningsleden van schepen die bij de Vliehors in moeilijkheden waren gekomen, hun toevlucht konden zoeken. Het drenkelingenhuisje is nu als juttersmuseum ingericht. Vanaf het dorp Oost-Vlieland zal men ongeveer 17 kilometer moeten reizen, waarvan ruim 5 kilometer over het strand, om het drenkelingenhuisje te bereiken.

Indien u op deze unieke locatie wilt trouwen zult u gebruik moeten maken van de Vliehors-Expres om het te kunnen bereiken. Deze trucks zijn geschikt voor het vervoer van groepen tot 60 personen. Het drenkelingenhuisje biedt plaats aan ca. 10 personen, het is dan ook niet groter dan 9 vierkante meter. In het drenkelingenhuisje kan alleen op vrijdagmiddag en zaterdag worden getrouwd. Het is niet mogelijk om van november t/m februari op deze locatie te trouwen.

Lees ook:

Tags: , , , , ,