Elk jaar geven zo’n 200 mensen elkaar het “ja-woord” in één van de mooie trouwlocatie’s in Mill. Ook als je niet in Mill woont, ben je van harte welkom.

Trouwlocatie Onze Lieve Vrouwekapel Mill

Trouwen is voor iedereen een historische gebeurtenis maar krijgt in Mill, in de speciaal daarvoor ingerichte trouwlocatie’s, wel een heel bijzonder tintje. In een bosrijke omgeving even buiten de kom van Mill ligt een uit de 15e eeuw daterende gotische kapel.

Eeuwenlang is dit een ruïne van de Onze Lieve Vrouwe ten Hove geweest. In één van de legenda geschreven over de kapelruïne staat vermeld dat in de elfde eeuw reeds huwelijken werden gesloten in de kapel. Inmiddels is de kapel volledig gerestaureerd en wordt sinds 1982 gebruikt voor het voltrekken van burgerlijke huwelijken of partnerschapsregistratie.

Zoekt u voor de mooiste dag van uw leven een romantische locatie in een bosrijke omgeving? In Mill kan het! Wanneer u na de voltrekking van uw huwelijk of na de partnerschapsregistratie als echtpaar naar buiten komt, staat u meteen in een mooie omgeving om sfeervolle huwelijksplaatjes te maken. Maar ook elders in Mill kunt u terecht voor schitterende plaatjes. Bijvoorbeeld de omgeving van Kasteel Tongelaar, het Landschapspark en het daaraan grenzende kasteel Aldendriel lenen zich uitstekend voor het maken van uw trouwfoto’s.

De gemeente Mill en Sint Hubert doet er trouwens alles aan om uw trouwdag tot de mooiste dag van uw leven te maken. Wanneer u de datum hebt bepaald, kunt u deze zowel persoonlijk als telefonisch vastleggen. U wilt waarschijnlijk uw huwelijksvoltrekking of partnerschaps-registratie een persoonlijke tintje geven. Het is mogelijk om vóór, tijdens of na de ceremonie door uzelf gekozen muziek ten gehore te laten brengen. Wilt u een toespraak met de nodige humor of juist heel serieus? In een persoonlijk gesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand kunt u uw wensen voor de toespraak kenbaar maken.

Adres:
Onze-Lieve-Vrouw ten Hovekapel
Kapelweg 13, Mill

Tags: , ,