Bruidsschoenen zijn toch belangrijker dan je denkt. Natuurlijk staat het uitzoeken van een trouwjurk op de eerste plek bij het organiseren van jullie huwelijk. Een cocktailjurk, een jumpsuit of een halflange jurk vereist natuurlijk het perfecte paar bruidsschoenen. Maar een lange trouwjurk is geen excuus om zomaar schoenen te kopen die niet speciaal aanvoelen.

Het is begrijpelijk dat het kopen van bruidsschoenen gepaard gaat met een aantal overwegingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. koop ik eerst de schoenen of eerst de jurk
  2. bruidsschoenen sleehak, hak of geen hak
  3. hoe lang ga je ze dragen?
  4. zijn ze geschikt voor de trouwlocatie en voor de feestlocatie?
  5. wat is je budget
  6. wil je ze na de trouwdag nog dragen
  7. ga je er ook op dansen?
  8. wat past het beste bij de jurk
  9. welke kleur, bruidsschoenen ivoor of wit?

Eerst de schoenen of eerst de jurk?

Hoe verleidelijk het ook is om rechtstreeks een schoenenwinkel voor bruidsschoenen in te duiken, het is altijd verstandig om eerst je jurk te kiezen. De bruidsjurk bepaalt de stemming, kleur, verfraaiing en hielhoogte van je trouwschoenen.

Hak of geen hak

Draag de schoenen op de hakhoogte die je graag draagt. Draag je graag hakken, doe dat dan ook onder je jurk. Hou je van sportief? Draag dan geen hakken, als je dat niet gewend bent. Wist je trouwens dat er ook bruidssneakers te koop zijn?

Hoe lang ga je ze dragen?

Bedenk van te voren hoe lang je de schoenen aan hebt op een dag. Probeer ze van te voren regelmatig in te lopen als je verwacht dat je ze wel even aan hebt. Als je er tijdens de huwelijksceremonie draagt én je gaat er ’s avonds op feesten wil je wel blijven lachen.

Zijn ze geschikt voor de trouwlocatie en de feestlocatie?

Ga je trouwen op een bijzondere trouwlocatie, zoals het strand, een weiland, het bos, een molen? Bedenk dan dat je met hakken weg kan zakken in mul zand of tussen kaseien van oude straten kan vast komen te zitten. Het zal vast hilarische trouwfoto’s opleveren maar leuk is het niet. Voor een trouwdag op het strand zijn platte bruidsschoenen uiteraard het fijnst.

Wil je de schoenen na de trouwdag nog dragen?

Hoewel de huidige mode ons niets meer voorschrijft, kan het zijn dat witte schoenen langer in de kast liggen. Wil je de schoenen wat vaker dragen, kies dan bijvoorbeeld voor een metalic tint zoals goud of zilver. Kun je later ook nog fijn in stappen onder een zwart cocktailjurkje bijvoorbeeld.

Waar koop je bruidsschoenen? Bij de bruidsschoenen winkel!

bruidsschoenen onlineThe Beautiful Bride Shop biedt haar klanten een breed assortiment bruidsaccessoires. In de webshop vind je prachtige haaraccessoires, zoals tiara’s, curlies en haarkammen voor in je bruidskapsel, mooie bruidsaccessoires zoals kousenbanden, bruidssieraden, bruidstasje, bruidslingerie en ringkussentjes. Ook kan je bij ons terecht voor decoratie zoals gastenboeken, team bride artikelen, slingers, Photo Booths etc. en uiteraard bruidsschoenen. Er is zelfs een bruidsschoenen outlet.